Amazing applications developed by tech professionals that decided to work from unique cities in Romania

Dan Rusu

Dan Rusu este lector de criminologie la Universitatea din Birmingham City, unde predă din 2016. Principalul său interes de cercetare gravitează în jurul sprijinirii celor care au comis omucideri deliberate pentru reintegrarea în societate și distanțarea față de crimă. Dan publică în mod constant articole științifice legate de reabilitare și desprindere de un trecut infracțional. Lucrarea sa de doctorat este printre puținele cercetări din Marea Britanie care au explorat modul în care oamenii care au comis crimă se reintegrează după eliberare. 

Dan este, de asemenea, responsabil cu pregătirea studenților pentru „Dezbaterea  anuală Grendon”.  Evenimentul pune față în față studenți de la Universitatea din Birmingham City cu rezidenți Cat. B. din comunitatea terapeutică pentru a dezbate chestiuni legate de justiția penală, HMP Grendon fiind singura închisoare din Europa care funcționează în întregime ca o comunitate terapeutică.

Dan a fost invitat recent să discute despre munca sa cu persoane care au comis crimă în serialul BBC Scoția „David Wilson’s Crime Files”, prezentat de profesor emerit

David Wilson. El comentează în mod obișnuit probleme legate de crimă, reabilitare, criminalitate, narațiuni personale și rezistența de la criminalitate în presa scrisă și instituțiile de știri din UK și România. 

Job title

Criminolog, lector universitar