Inovația nu înseamnă doar tehnologie. O discuție cu Lucian Maican, General Manager Systematic
T3ch life
by Systematic June 22, 2022 at 8:09 AM

Inovația nu înseamnă doar tehnologie. O discuție cu Lucian Maican, General Manager Systematic

Cu o experiență de peste 20 de ani în zona de tehnologie, cu background atât de produs, cât și de livrare de servicii, business, achiziții, atât în zona de management, cât și în cea de livrare, Lucian Maican, country manager la Systematic, vorbește la R&D Days by Loginro despre inovație, impact social și adaptabilitate.

Una dintre ariile de expertiză ale Systematic este zona medicală. Când a decis, acum patru ani, că vrea să se dedice tehnologiei în zona medicală, Lucian nu știa că va urma o pandemie și că, împreună cu echipa, va fi nevoit să facă față unor provocări noi. Lucian este fascinat când vede câte lucruri se pot face în domeniul sănătății cu ajutorul software-ului și cum, aici, impactul se vede direct.

În discuția de la R&D Days, Lucian Maican spune mai multe despre cum Systematic a gândit și a implementat partea de aplicații din domeniul medical. Split-ul este între două zone mari - cea de pacient și cea de cetățean, mai exact între ce este nevoie în spitale și ce are nevoie cetățeanul acasă, post-spital. "Noi privim aplicațiile și din punct de vedere social", spune Lucian, punând accentul pe impact și pe efecte pozitive atât individuale, cât și sociale, ale produselor.

Lucian povestește despre Columna, o suită de aplicații dezvoltate de Systematic, care adresează atât partea de spital, cât și partea de acasă. În cazul spitalului, vorbim de dosar medical electronic pentru pacienți, dar și de o zonă adresată personalului auxiliar, pentru gestionarea task-urilor. Când pacientul este externat din spital, poate are nevoie de medicație, monitorizare - aici Systematic vine cu aplicații care pot fi folosite pentru perioada post-internare.

Perioada pandemiei a venit cu provocări noi și interesante, la care echipa a trebuit să se adapteze rapid și să rezolve lucrurile în timp record. De exemplu, Systematic a dezvoltat Pandemic Control, aplicație folosită de autoritățile din Danemarca pentru a gestiona și documenta situații, cazuri, contacți sau focare de infecție. Tot în Danemarca, Systematic se poate lăuda că aplicațiile lor sunt folosite la cel mai tehnologizat spital din Europa, spitalul Karolinska din Suedia, pentru a eficientiza munca și timpul personalului medical.

Lucian subliniază un lucru foarte interesant - când vorbim de inovație, poți gândi inovația nu doar la nivel de tehnologie, ci și la nivel de răspuns sau rezolvare creativă a unei probleme, dar și la nivel de business.

"Industriile pe care lucrăm fac headlines în fiecare zi", spune Lucian, subliniind faptul că Systematic este o companie foarte selectivă pentru că domeniile în care activează sunt critice. "Nu ne permitem să facem greșeli", spune el, de aceea având nevoie de seriozitate, senioritate, expertiză la cel mai înalt nivel, skill-uri foarte nișate. Nu e ușor să angajeze, recunoaște el, mai ales pe o piață pe care o știm cu toții ca fiind dificilă, dar tocmai de aceea este o provocare să găsească cei mai buni și potriviți oameni.

What else can you do

Since you scrolled down here
lets enjoy this a bit more!

Blind peek another awesome story

Share this one