Viitorul muncii în echipă și rolul liderului
T3ch life
by Systematic December 6, 2022 at 10:11 AM

Viitorul muncii în echipă și rolul liderului

Ștefan Teleu este project manager la Systematic de trei ani, după ce înainte a fost, pentru mult timp, software developer. Este pasionat de zona de leadership așa că, la Outspoken, a vorbit despre cum ar putea arăta leadership-ul în viitor și ce este important să avem în vedere atunci când conducem o echipă. 

Pornind de la un exemplu personal, Ștefan vorbește despre disruptorii la nivel global care ne afectează. De exemplu pandemia care a venit și cu beneficii - productivitate crescută, timp petrecut cu familia, dispariția timpului de transport; dar și lucruri negative - lipsa separării dintre viață și muncă, burnout, divorțuri, lipsa efortului fizic, efecte asupra sănătății mintale.

Ștefan identifică două probleme 0 subiectivitatea și fragilitatea. Am devenit mai comozi, mai stăngaci la nivel social, mai fragili. În viitor, important este? focusul pe educație și sănătate mintală.

Pentru Ștefan, toți membrii echipei participă la ce înseamnă team leadership. În ceea ce privește industria de IT, de multe ori liderii sunt veniți din zona tehnică și au multe lucruri de învățat.

Prima abilitate a liderilor ar trebui să fie empatia, spune Ștefan Teleu. A doua ar fi ca liderul să înțeleagă cum funcționează psihologia. Următorul pas ar sta sub umbrela coaching-ului și al comunicării. Să comunici clar și empatic. Cea mai importantă este însă încrederea -? nu dai vina niciodată pe echipă. Deciziile tale setează direcția echipei, dacă dai vina pe echipă, ai eșuat ca lider.

El chestionează și multe dintre credințele și discursurile oamenilor din IT, atunci când se evaluează pe ei și pe cei din jurul lor, precum și diverse tipuri de situațiii care apar în contextul lucrului în echipă.


What else can you do

Since you scrolled down here
lets enjoy this a bit more!

Blind peek another awesome story

Share this one