Loginro
TECHNOLOGY FESTIVAL

Programat să codezi viitorul

05 Dec - 31 Jan, 2023

Online event

Concept

Programat să codezi viitorul - dar cum arată viitorul? Cum va arăta societatea pornind de la modul în care ne construim acum sistemele tehnologice? Care sunt implicațiile, riscurile și beneficiile? Unde trebuie să tragem linie și unde e nevoie să reflectăm mai mult? Ce trebuie să avem în vedere atunci când gândim sau construim tehnologie? Speakerii din acest an de la Outspoken problematizează, uitându-se la viitor, teme vitale, în raport cu tehnologia - sisteme democratice, diplomație, criminologie, violență, jurnalism, sănătate, apărare, psihologie, echitate sau empatie. 

Speakers

All

Gabriel Mazarache

Technical Product Manager@ Bitdefender

Lucian Maican

General Manager@ Systematic

Mihai Leonte

Senior Manager@ Bitdefender

Ștefan Teleu

Project Manager@ Systematic

Adrian Mihălțianu

scriitor de SF & jurnalist

Attila Biro

jurnalist de investigație

Dan Rusu

Criminolog, lector universitar

Mihai Bran

Medic psihiatru, fondator Atlas.app

Mihai Lupu

Departamentul pentru Situații de Urgență

Nicolai Stejar

Software developer, Group Lead Essensys

Radu Burnete

Director Executiv Confederația Patronală Concordia

Thomas Pogge

Leitner Professor of Philosophy and International Affairs, Yale University

What is going on?

KEYNOTE

Ne gândim la implicațiile sociale și politice ale tehnologiilor pe care le construim?

06 December 2022, 09:00 - 09:30

Radu Burnete este directorul Confederației Patronale Concordia, organizație care reprezintă, printre altele, și industria de software. 

Radu este însă și pasionat de filosofie, istorie și politică iar pe scena Outspoken a vorbit despre tehnologie din toate aceste unghiuri, oferind o perspectivă fascinantă și profundă asupra subiectului, cu multe întrebări care ne dau de gândit. 

Radu Burnete

Director Executiv Confederația Patronală Concordia

KEYNOTE

Evoluția incidentelor de securitate cibernetică și instrumentele pentru combaterea lor

06 December 2022, 09:30 - 10:30

Gabriel și Mihai ne prezintă ce face Bitdefender din punctul de vedere al tehnologiilor de securitate pentru a le oferi clienților lor cea mai bună soluție și care e viitorul în această piață.

Ei ne povestesc despre principalele provocări de securitate cibernetică, precum prea multe instrumente de securitate care oferă prea puțină vizibilitate, prea puține resurse umane pregătite în acest domeniu, lipsa prevenției, modul în care evoluează amenințările și despre cum soluția Gravity Zone de la Bitdefender le adresează.

Gabriel Mazarache

Technical Product Manager@ Bitdefender

Mihai Leonte

Senior Manager@ Bitdefender

KEYNOTE

Viitorul medicinei - obiectivele, provocările și soluțiile

06 December 2022, 10:00 - 10:30

Lucian Maican este directorul general al Systematic România. La Outspoken a vorbit despre cum tehnologia ajută domeniul medical, eficientizând procese și sisteme medicale. Lucian analizează trendurile din domeniul medical și cum ar putea arăta medicina viitorului, cu ajutorul tehnologiei.

Lucian Maican

General Manager@ Systematic

KEYNOTE

Viitorul diplomației și al conflictelor

06 December 2022, 10:30 - 11:00

Diplomat de carieră cu pregătire academică în științe sociale și politice și drept internațional, Andrei Țărnea are o vastă experiență vastă în cercetare politică și socială, mediul academic, afaceri guvernamentale și comunicații de criză. Expertiza sa acoperă planificare politică, comunicare publică în afaceri bilaterale și multilaterale, diplomație publică și culturală.

KEYNOTE

Viitorul muncii în echipă și rolul liderului

06 December 2022, 11:00 - 11:30

Ștefan Teleu este project manager la Systematic de trei ani, după ce înainte a fost, pentru mult timp, software developer. Este pasionat de zona de leadership așa că, la Outspoken, a vorbit despre cum ar putea arăta leadership-ul în viitor și ce este important să avem în vedere atunci când conducem o echipă. 

Ștefan Teleu

Project Manager@ Systematic

KEYNOTE

Empatie. Echitate. Tehnologie.

06 December 2022, 11:30 - 12:00

Nicolai a vorbit la Outspoken despre un subiect interesat și controversat - vaccinurile. A făcut-o însă dintr-o perspectivă a empatiei și a echității, a modului în care tehnologia ajută 

Treaba noastră în tech e să construim lucruri, credea el. Dar realitatea e mai complicată. “Noi în tech, de fapt, rezolvăm probleme din viața reală”. 

Nicolai Stejar

Software developer, Group Lead Essensys

KEYNOTE

Punctul de întâlnire între jurnalismul de investigație și tehnologie

06 December 2022, 12:00 - 12:30

Biro ne povestește despre cum echipele din care a făcut parte au utilizat tehnologia pentru a aduce în fața cititorilor investigații cu răsunet, precum Panama Papers, coordonată de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație.

Attila Biro

jurnalist de investigație

KEYNOTE

Criminalitate și tehnologie - despre AI, profilare, prevenție, etică dar și prejudecăți

06 December 2022, 12:30 - 13:00

Dan Rusu este lector în criminologie în Marea Britanie și cercetează cum condamnații își pot reconstrui viața după ce sunt eliberați din penitenciar. La Outspoken, el a oferit o perspectivă fascinantă asupra implicațiilor folosirii tehnologiei în criminalistică, dar și asupra modului în care tehnologia poate fi un factor agravant în felul în care sunt comise infracțiunile. 

Dan Rusu

Criminolog, lector universitar

KEYNOTE

Cum ne-a influențat pe toți Science Fiction-ul fără să ne dăm seama

06 December 2022, 13:00 - 13:30

De prea multe ori ne amăgim că SF-ul are rolul de profet. Nu e mereu așa. Sunt viitoruri imaginate, nici măcar probabile, unele nici măcar posibile. Rolul fundamental al SF-ului este acela de a ne permite să ne imaginăm și să ne schimbăm noi înșine și societatea din jurul nostru, spune Adrian.

Adrian Mihălțianu

scriitor de SF & jurnalist

KEYNOTE

Cum putem folosi tehnologia în răspunsul la situații de urgență

06 December 2022, 13:30 - 14:00

Ce a însemnat invazia Ucrainei de către Federația Rusă pentru mecanismul de răspuns de urgență național și european

Mihai Lupu ne vorbește despre extraordinarul acestei situații și cum instituții și organizații, unele din ele având experiență pe sprijin umanitar și altele nu, au ales să reacționeze. Criza umanitară determinată de invazia Ucrainei nu poate fi asemănată altor zone de război, precum Siria, și atunci nu poate fi folosit același tip de răspuns și preluate fluxuri de acolo, pentru că nu ar fi funcționat. Diferențele majore, spune el, sunt la amploare, un număr foarte mare de persoane care veneau într-o săptămână, la diverse puncte de graniță, când în alte cazuri acest număr de persoane intra într-o țară pe parcursul unui an și la cum sunt pregătite instituțiile și organizațiile neguvernamentale pentru astfel de situații. Mihai Lupu

Departamentul pentru Situații de Urgență

KEYNOTE

Incentives for Global Health

06 December 2022, 14:00 - 14:30

La Outspoken, Thomas Pogge vorbește despre ceea ce consideră că ar fi o soluție echitabilă pentru ce înseamnă inovație, dar și un acces liber, nediferențiat și nediscriminatoriu la ea, ajutând prin aceasta la scăderea inegalităților la nivel global, dar susținând în același timp avansul tehnologic. 

Thomas Pogge

Leitner Professor of Philosophy and International Affairs, Yale University

KEYNOTE

Impactul tehnologiei asupra sănătății psiho-emoționale

06 December 2022, 14:30 - 15:00

La Outspoken, Mihai Bran a vorbit despre sănătate mintală și psiho-emoțională și, mai ales, despre cum poate fi ea influențată de tehnologie. 

Mihai Bran

Medic psihiatru, fondator Atlas.app