Economie, business și oportunități în România
T3ch life Research
by Loginro May 2, 2022 at 11:14 AM

Economie, business și oportunități în România

Cu background în economie, fost jurnalist și analist economic, Silviu Pop vorbește, în cadrul sesiunilor Loginro, despre economie, dezvoltare, politici publice, despre cum arată viitorul, competitivitate și direcții posibile. Avem, astfel, un overview foarte interesant, la nivel macro, asupra a ceea ce înseamnă economie, business sau randament pe investiții în România. 

“Cea mai surprinzătoare afirmație pe care o fac este că România e una dintre cele mai performante economii nu doar din Europa, ci din lume”, argumentează Silviu, cu datele în față. Cluj-Napoca e cel mai dinamic oraș din UE, dă ca exemplu Silviu, tot cu datele în față. Silviu vorbește și despre piața imobiliară, pe care o cunoaște foarte bine, chiar și într-un scenariu de posibilă criză economică, dar și într-un scenariu al unei bule imobiliare pe termen mediu.

Uitându-ne la cât de greu e să faci afaceri în România, există un grad redus de competiție internă. Marjele de profit sunt bune, spune Silviu, uitându-se la cifre. “Nu există destui jucători și sunt multe oportunități aici”, crede el. Costurile sunt mai mici, diferențele față de alte țări mai dezvoltate din Europa sunt încă uriașe, iar problema forței de muncă nu e mai mare ca în alte locuri. Silviu Pop pune lucrurile în context, bazat pe cifre și evidențe, pentru a înțelege toate fațetele contextului economic al României. Este o încurajare, venită de la un specialist, pentru oricine vrea să investească aici.


What else can you do

Since you scrolled down here
lets enjoy this a bit more!

Blind peek another awesome story

Share this one