Se spune că la Bitdefender lucrează doar seniori cu experiență, pe un singur antivirus
T3ch life
by Loginro November 17, 2022 at 6:36 PM

Se spune că la Bitdefender lucrează doar seniori cu experiență, pe un singur antivirus

Nu e chiar așa. Sigur, e nevoie de multă experiență, multă expertiză și enorm de multe cunoștințe tehnice pentru a lucra în cybersecurity, la cel mai înalt nivel, așa cum se întâmplă la Bitdefender, una dintre cele mai de succes și mai spectaculoase companii românești de produs. Experiența începe însă de undeva.

Se spune că la Bitdefender lucrează doar seniori cu multă experiență. Nu e chiar așa.

Sigur, e nevoie de multă experiență, multă expertiză și enorm de multe cunoștințe tehnice pentru a lucra în cybersecurity, la cel mai înalt nivel, așa cum se întâmplă la Bitdefender, una dintre cele mai de succes și mai spectaculoase companii românești de produs.

Experiența începe însă de undeva. În ciuda mitului că Bitdefender deschide ușile doar celor cu foarte multă experiență, realitatea e alta. Bitdefender este o companie care creează mediul perfect de învățare și imersare în tehnologie pentru tinerii pasionați de securitatea informatică. O face activ, o face prin programe de internship, prin parteneriate cu mediul academic, dar și prin trainingul pe care îl face celor aflați la început de drum, la primul lor job.

Unul dintre principalele programe în care Bitdefender este partener de mulți ani este Stagii pe Bune. Aici, le oferă studenților posibilitatea să aplice ce au învățat în facultate, primindu-i în stagii de câte trei luni, atât în București, cât și la Iași sau la Cluj. Doar în 2022, pe perioada stagiilor de practică de vară, au participat peste 130 de interni într-o multitudine de echipe - Deep Learning and Computational Research Unit, B2C Privacy, B2C Security MacOS, Platform Windows, Cyber Thread Proactive Defense Lab, Cloud Services & Infrastructure Unit, Cyber Threat Intelligence Lab, Endpoint și altele.

Ca proces, tinerii?sunt intervievați pentru?poziții specifice, mai direct spus nu se iau la grămadă, se duc țintit în echipele respective și lucrează cot la cot cu colegii seniori efectiv la produs. Astfel, în cele trei luni, lucrează la ceva semnificativ, care ajunge la client. E și un proces imens de învățare, dar și satisfacția personală că ceea ce ai făcut are sens și substanță. Au un mentor, dar sunt practic parte din echipă, participă la meeting-uri, sunt implicați în discuții tehnice, planificări de road map.

Ei bine, jumătate dintre internii din această vară au continuat full time după perioada internshipului, păstrându-și echipa! Iată ce spun ei:

"Am învățat foarte multe în cele 3 luni de internship. A fost ceva de genul 'from 0 to hero': a fost pe frontend și nu cunoșteam deloc tehnologia înainte să mă angajez. Am ales să rămân pentru că m-a încântat foarte mult ce am reușit să învăț și să dezvolt pe perioada verii și consider că am făcut o alegere bună", Diana Luiza Niță, Software Developer.
"Consider că internship-ul a fost o experiență ce mi-a confirmat că doresc să lucrez în domeniul securității cibernetice. M-am simțit super confortabil atât în echipa, cât și alături de ceilalți colegi atunci când am fost la birou. Am ales să rămân deoarece doresc să îmi aprofundez în continuare cunoștințele în acest domeniu și am simțit că Bitdefender este un mediu care mă poate ajuta și unde pot la rândul meu să contribui", Teodora Arsene, Junior Security Researcher.

Se și distrează, sigur. :) Bitdefender le dă ocazia tinerilor angajați, și nu numai, să își cunoască mai bine colegii, să socializeze și să facă schimb de idei și povești în cadrul evenimentelor informale, ieșirilor și activităților împreună. De exemplu, s-au întâlnit să susțină echipa Ferrari, al cărei sponsor la Formula 1 tocmai deveniseră.


Este o tradiție, de altfel, ca internii să se angajeze la Bitdefender. Unii dintre seniorii de acum, dintre oamenii importanți în Bitdefender, au învățat, au crescut și s-au maturizat profesional aici, rămânând în compania care le-a fost primul contact profesional cu tehnologia.

“Îmi amintesc și acum primele zile ale internship-ului la Bitdefender. Eram anul 2 la Facultatea de Automatică și Calculatoare, în 2012 și voiam să învăț cum se lucrează într-o companie. Am lucrat cu o echipă de oameni minunați de la care am învățat multe - lucrul în echipă, ce înseamnă să dezvolți un produs care are milioane de linii de cod și sute de oameni care colaborează pentru a-l duce în piață. După câțiva ani, am ajuns să ajut eu studenții să înțeleagă cum funcționează dezvoltarea de software de înaltă calitate, iar acum coordonez o echipă din proiectul inițial unde am făcut internship în vara anului 2012“ - Răzvan Pricope, Technical Project Manager, Endpoint Security.
“După cele 3 luni de internship în cadrul Bitdefender în care am avut ocazia de a întâlni oameni tineri și foarte bine pregătiți, dispuși oricând să te ajute, am ales să rămân, ocupând poziția de Junior QA Engineer. Job-ul este unul foarte interesant, ce îți oferă posibilitatea de a pune în aplicare fel și fel de metode de testare și, totodată, să cunoști o aplicația cât se poate de profund.” - Vlad Ghilicica, Junior QA Engineer
“Internshipul la Bitdefender a fost o experiență challenging prin care am simțit că am avut o contribuție reală prin proiectele pe care le-am făcut, iar etica de muncă și atmosfera colectivă deschisă m-au făcut să aleg să continui să mă dezvolt alaturi de Bitdefender.” - Octavian Crăciun, Software Developer.
Loginro story

Bitdefender se implică activ, în general, în susținerea elevilor și studenților să-și descopere și dezvolte abilitățile tehnice. De pildă, de câțiva ani, Bitdefender este partener principal al Olimpiadei Naționale de Informatică Aplicată (AcadNet). Are și numeroase parteneriate academice cu universități tehnice din mai multe orașe din țară iar, la Facultatea de Automatică și Calculatoare din bucurești, a renovat și dotat un laborator “de info”, cum îi spun studenții, la cele mai înalte standarde. Nu vorbim doar de susținere materială, ci și de una umană - oameni din Bitdefender fac parte din echipe didactice la diverse materii.

Iată cum se deconstruiește primul mit legat de Bitdefender, chiar prin vocea oamenilor care, foarte tineri fiind, au găsit acolo oportunități atât de importante de creștere. Într-un mix de oameni cu foarte multă experiență pe zona de cybersecurity, probabil cei mai buni din România și printre cei mai buni din lume, își găsesc oricând locul și cei care aspiră activ să ajungă la același nivel.

Se spune că Bitdefender face un singur antivirus

Haideți să vorbim despre al doilea mit pe care ne propunem să-l deconstruim în ceea ce privește Bitdefender. Spui Bitdefender, spui antivirusul atât de premiat de organizațiile de specialitate și atât de folosit în toată lumea.

Știați însă că nu e unul singur? Bitdefender dezvoltă o mulțime de alte produse ce au milioane de utilizatori, atât pe parte de consumer, cât și de business. Nu degeaba este Bitdefender un lider mondial în securitate informatică.

Înainte de a enumera câteva dintre soluțiile Bitdefender, vă mai spunem ceva interesant: produsele Bitdefender au la bază aceeași tehnologie, customizată în funcție de specificațiile fiecăruia și de cât de complex este. De exemplu, aceeași scanare de trafic se regăsește și în Box, și în zona de consumer, și în zona de business.

Și ceva cu care ne mândrim: Bitdefender a insistat, de-a lungul timpului, să păstreze, pentru toate produsele lor, knowledge-ul și dezvoltarea în România. Tot ce înseamnă tehnologie Bitdefender este made in Ro.

Chiar și în cazul unui produs, sunt sute de oameni în echipe diferite care gestionează un flow care durează milisecunde - kernel mode (o echipă)?trimite datele către user mode (altă echipă), apoi către produs (altă echipă) și apoi către cloud, pentru a ajunge în final la analiști (evident, altă echipă).

Pentru cine mai crede că Bitdefender face un singur antivirus, Iată câteva dintre produsele lor, disponibile atât pentru dispozitivele Windows, cât și pentru Mac, Android și iOS:

  • VPN Premium, serviciul care garantează utilizatorilor anonimitate online, prin criptarea traficului de internet.
  • Password Manager, care ajută utilizatorii să stocheze și să organizeze parolele în siguranță, cu ajutorul celor mai puternici algoritmi criptografici.
  • Digital Identity Protection, care monitorizează 24/7 atât dark web, cât și public web pentru scurgeri de date personale, oferind recomandări personalizate pentru rezolvarea problemelor.
  • Control Parental, care oferă oferă asistență digitală părinților și un plus de siguranță online copiilor, prin filtrarea conținutului neadecvat și limitarea timpului petrecut în fața ecranelor.

?Mai mult, caută, experimentează și lansează constant produse noi de securitate cibernetică. Unul dintre cele mai recente exemple este Identity Theft Protection. Serviciul este disponibil momentan doar în SUA, și asigură monitorizarea continuă a scorului de credit, atât de important pentru cetățenii americani, precum și protecția împotriva furtului de identitate. Mai mult, Identity Theft Protection oferă servicii de recuperare și restaurare a identității, garanția recuperării banilor pierduți și asigurare a identității de până la 2 milioane de dolari.

Bineînțeles, zona de Business este cu atât mai complicată, cu cât amenințările cibernetice și riscurile sunt mai mari. Pentru aceasta, Bitdefender are numita Gravity Zone, o platformă pentru clienți business, de unde se poate face deploy la produse în toată organizația. Cum un antivirus nu oferă suficientă protecție pentru atacurile cu adevărat complexe, există Managed Detection & Response, unde se analizează toate datele pentru a preveni atacurile complexe, a le descoperi înainte să facă rău și a informa despre posibilele vulnerabilități.

Bitdefender colaborează cu agenții de securitate din întreaga lume, precum Europol, FBI, NCA și multe altele, oferind soluții de securitate informatică pentru situații complexe, de importanță vitală.

În cuvintele lor, “Bitdefender oferă soluții de securitate cibernetică cu eficiență și performanță superioare și ușor de folosit, pentru companii și pentru acasă. Ghidat de viziunea de a fi cel mai de încredere furnizor de soluții de securitate cibernetică din lume, Bitdefender se angajează să apere organizațiile și persoanele din întreaga lume împotriva atacurilor cibernetice pentru a transforma și îmbunătăți experiența lor digitală. Pentru mai multe informații, vizitați bitdefender.ro

What else can you do

Since you scrolled down here
lets enjoy this a bit more!

Blind peek another awesome story

Share this one