Se spune că la Systematic lucrezi doar pe Defence. Nu e chiar așa.
T3ch life
by Systematic November 7, 2022 at 2:21 PM

Se spune că la Systematic lucrezi doar pe Defence. Nu e chiar așa.

Deși a fost înființată în Danemarca în 1985, acum Systematic nu mai poate fi considerată o companie daneză, ci una truly international, cu peste 1000 de angajați în birourile din 13 țări, dar cu o inimă și o cultură adânc înrădăcinate în modul danez de a face și de a vedea lucrurile.

Ce înseamnă asta? La Systematic, un accent deosebit este pus pe echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Iar acest lucru nu e doar declarativ. Angajații Systematic sunt permanent sprijiniți și înțeleși în ceea ce privește chestiunile de viață personală, de timpul și de nevoile lor. Compania nu încurajează lucrul peste program, ba chiar din contră, programul este flexibil, mediul de lucru relaxat și există un pachet complex de inițiative de wellness, wellbeing și dezvoltare personală.

Loginro story

”Systematic are o calitate pe care o găsești greu în zilele noastre in mediile corporate: libertatea de expresie. În primul rând, în timpul ședințelor de proiect, unde discutăm soluții, probleme de auto-organizare sau chiar workshopuri tehnice. Ei bine, în cadrul acestor ședințe, oricare dintre participanți își poate exprima părerea sau poate pune întrebări fără riscul ca acestea să fie considerate inadecvate, nepotrivite sau care să poată avea repercusiuni. În Systematic nu avem reguli, ci o cultură organizațională puternică ce ne ghidează în activitățile de zi cu zi. Există o coeziune în echipă la nivel uman și încercăm să păstrăm această valoare în continuare, căutând în primul rând colegi cu care să putem avea «chimie»”, Alex Macavei, Senior Systems Engineer.

Mai mult decât atât, sunt micile detalii care contează - înțelegerea pe care o primești când ceva neașteptat dar important se întâmplă în viața ta, mentorship-ul din partea colegilor, structura orizontală, fără ierarhii complicate (fiecare angajat, de exemplu, este la un mail distanță față de CEO-ul din Danemarca, dar și față de cel din România, pentru orice întrebare, idee sau propunere), până la detaliile care fac munca la birou plăcută.

Deși Systematic este cunoscută mai mult pentru software-ul pe care îl face în zona de Defence, în special pentru NATO, compania are mai multe linii de business, toate importante, cu impact direct în viețile oamenilor și în societate - Healthcare, Intelligence & National Security, Renewables & Utilities, Library & Learning, Digitalisation.

Deși sunt domenii importante, unde securitatea este vitală, acest lucru nu se resimte de către developerii care lucrează pe ele, ci securitatea este gestionată prin tehnologie. Mai exact, cum se glumește în Systematic, “nu se lucrează dintr-un buncăr”, ci dintr-un birou frumos, din centrul Bucureștiului

Loginro story

“La Systematic, salvăm vieți. Responsabilitățile noastre de zi cu zi aduc un impact pozitiv în societățile în care utilizatorii noștri folosesc aplicațiile pe care le dezvoltăm. Lucrăm cu un “sense of purpose” aparte atunci când codul scris de noi se cuantifică într-o aplicație de management digital al unui spital sau aplicații ce sunt folosite de către armatele NATO. Dezvoltarea de software în astfel de domenii, precum domeniul apărării, nu este o misiune simplă. În România, legislația prevede numeroși pași pentru autorizarea produselor din domeniul militar, activități ce necesită investiție mare de timp pentru a asigura respectarea legislației întocmită în urmă cu 40-50 de ani, legislație specifică mai degrabă produselor tangibile decât aplicațiilor software. Investim capital pentru a ne asigura că respectăm toate cerințele din domeniu și suntem dispuși să continuăm să facem asta”, Lucian Maican, Director General.

Systematic nu crede în specializarea pe o tehnologie anume a unui developer. Aici, oamenii sunt considerați system engineers și sunt încurajați să se dezvolte profesional într-un mod flexibil, creativ, care folosește mai multe tipuri de tehnologii și abordări în același timp.

Systematic este una dintre companiile din România care pot afirma, cu cifrele în față, că livrează mereu la timp, în peste 98% din cazuri neexistând nici o zi întârziere față de deadline. Acest lucru este datorat unei bune organizări interne, când lucrurile nu sunt lăsate pe ultimul moment, când sunt planificate corect și când nu există presiune inutilă pe angajați.

Loginro story

“Certificarea CMMI5 presupune să lucram cu anumite procese și standarde pe care le implementăm la nivel de companie. Lucrul ăsta dă un plus de încredere pentru clienții noștri, fiindcă acest framework garantează că livrăm ceea ce promitem. Avem structura și organizația necesare pentru a ne putea ține promisiunea către client și a livra produse la standardul de calitate dorit de către acesta” Stefan Teleu, Project Manager.

Systematic Development Center Romania, înființat în 2017, este cel de-al doilea cel mai mare birou Systematic la nivel global, cu peste 130 de angajați. Domeniile pe care se lucrează sunt?Defence, Healthcare, Library și Learning.

Interesat de joburile Systematic - le poți vedea aici.

What else can you do

Since you scrolled down here
lets enjoy this a bit more!

Blind peek another awesome story

Share this one