#TechnologyWithPurpose
T3ch life Companies
by Siemens Romania R&D July 19, 2022 at 12:13 PM

#TechnologyWithPurpose

Constantin Suciu este un pasionat de tehnologie, cu experiență îndelungată în cercetare, în business sau academică. A terminat un doctorat în Inginerie Electrică la Nottingham Trent University din Anglia după care s-a alăturat Siemens în 2001, ca dezvoltator software. A avut o carieră îndelungată, în zona de cercetare pe zona de hardware, în automatizări și inteligență artificială. În prezent este directorul Siemens Advanta Development & Technology România, divizia de inovare în tehnologie a grupului Siemens.

Siemens R&D România, cu cele 3 locații din București, Brașov și Cluj, se axează pe inovație și cercetare în multiple zone: aplicații software sau hardware pentru generarea, transmisia și distribuția energiei electrice, echipamente pentru clădiri inteligente sau dispozitive electronice medicale, dar și în inteligență artificială.

Am vorbit cu Constantin despre aportul Siemens pe inovație și cercetare în tehnologie, despre progres în carieră și colaborarea dintre companii și universități, provocările aduse de pandemie.

Cinci idei care dau de gândit

  1. Provocările viitorului sunt strâns legate de schimbarea rapidă și dinamismul tehnologiei. Constantin vorbește despre nevoia de a te educa și pregăti constant pentru a putea ține pasul cu aceste transformări.
  2. Ce îți trebuie pentru a fi un om bun în cercetarea de tehnologie? Constantin enumeră răbdarea, perseverența și multidisciplinaritate.
  3. Cum se poate dezvolta România? Constantin crede că se poate prin atragerea mai multor studenți în zona de cercetare, la care pot contribui atât companiile cât și universitățile prin mai multă colaborare.
  4. Principiul pentru progres pe termen lung în carieră trebuie să fie căutarea următorului nivel. Nu e nevoie ca un student să încerce să își stabilească tot viitorul, e nevoie doar de dedicare pe un subiect; viața are obiceiul de a deschide diverse uși, mai spune Constantin (pe baza propriului exemplu de viață).
  5. Cum vă pregătiți noilor provocări cauzate de pandemie, mai ales în ceea ce privește dinamicile pe piața muncii (inclusiv lucratul de acasă)? E complicat să faci cercetare în mod distribuit, crede Constantin. E nevoie ca oamenii să schimbe idei față în față pentru a crea inovație.

Întrebări din public la care a răspuns Constantin Suciu:

  • Există un plan pentru a reduce discrepanța între ce se învață în școală și realitatea din IT?
  • Ce poziționare și-ar putea asuma România la nivel regional sau global?
  • Este posibilă angajarea celor cu aptitudini tehnice (programare, date) dar fără diplomă de profil?


What else can you do

Since you scrolled down here
lets enjoy this a bit more!

Blind peek another awesome story

Share this one